Την νέα μουσική ενότητα Cosmos εγκαινιάζει ο Θάνος Μικρούτσικος στο Σταύρος Νιάρχος

-62


+100%-

Την νέα μουσική ενότητα, Cosmos, η οποία προσκαλεί το κοινό να εξερευνήσει διαφορετικά μουσικά σύμπαντα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα εγκαινιάσει τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στις 9 μμ., ο Θάνος Μικρούτσικος.

Στην συναυλία με τίτλο «Όταν ο Μπρεχτ συνάντησε τον ‘Αμλετ στη Σελήνη Υπό Βροχή» και με ερμηνευτές τον Χρήστο Θηβαίο και τη Ρίτα Αντωνοπούλου, ο συνθέτης, με αφετηρία ποιητές και στιχουργούς που τον ενέπνευσαν να δημιουργήσει, στήνει μία παράσταση που διατρέχει τον μουσικό του κόσμο.

Στο πρώτο μέρος, πολιτικά και ερωτικά τραγούδια εναλλάσσονται με τραγούδια της ερημίας. Συναντάς εκεί το θέατρο της αποστασιοποίησης του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε εναλλαγή με τον ελεύθερο στίχο του Ναζίμ Χικμέτ, αλλά και τις υπαρξιακές αναζητήσεις του Μανώλη Αναγνωστάκη, καθώς και τις στιχουργικές αποκαλύψεις των Κώστα Τριπολίτη και Οδυσσέα Ιωάννου. Μέσα από αυτήν την μουσική περιπλάνηση ο ‘Αμλετ της Σελήνης συναντά τον ‘Αμλετ της Βροχής.

Στο δεύτερο μέρος, ξεδιπλώνεται ο κόσμος των ναυτικών και των λιμανιών, καθώς με βάση την ποίηση του Νίκου Καββαδία, ο Θάνος Μικρούτσικος «στήνει» με τη μουσική του ένα ιδιαίτερο θαλασσινό σύμπαν πέρα από γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Η συναυλία κλείνει με τρία κλασικά τραγούδια του Μικρούτσικου σε ποίηση ‘Αλκη Αλκαίου: Ερωτικό, Πάντα γελαστοί και Ρόζα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με προεγγραφή στο www.SNFCC.org

bookmark icon