Φάμελλος: «Το νερό είναι το αίμα στην καρδιά της Θεσσαλίας»

-78


+100%-

Στο σημαντικό για την Θεσσαλία θέμα της διαχείρισης των υδατικών πόρων για την άρδευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων της περιοχής, επικέντρωσε την ομιλία του στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο κ. Φάμελλος τόνισε πως «το νερό είναι το αίμα στην καρδιά της Θεσσαλίας, καθώς τροφοδοτεί όλη την λειτουργίας της» και σημείωσε ότι όλοι γνωρίζουν πως το «αρνητικό υδατικό ισοζύγιο είναι κεντρικό πολιτικό ζήτημα στην Ελλάδα».

Σε ότι αφορά την άρδευση των καλλιεργειών, ο κ. Φάμελλος επισήμανε ότι στη Θεσσαλία έχουμε πολύ υψηλό κόστος στην καλλιέργεια και ταυτόχρονα έχουμε απώλεια 60% στα δίκτυα άρδευσης, ενώ παρατήρησε ότι το μοντέλο ανάπτυξης σχετικά με το νερό δεν έχει αλλάξει, καθώς ως χώρα έχουμε 3 δισ. κβ μέτρα νερού απώλειες από τα υπόγεια αποθέματα.

«Εμείς πρέπει να δώσουμε λύσεις, γιατί αν δεν ολοκληρώσουμε τον σχεδιασμό των υδατικών πόρων μέχρι το τέλος του 2017, τότε όλοι οι πόροι των υγρών αποβλήτων, της ύδρευσης και της άρδευσης επιστρέφουν στην ΕΕ» επισήμανε ο υπουργός.

Σε ότι αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ. Φάμελλος είπε ότι οι Δήμοι θα πρέπει να δημιουργήσουν τοπικό σχέδιο για την ανακύκλωση, έτσι ώστε οι πολίτες να πληρώνουν τέλη με βάση την ποσότητα των απορριμμάτων που παράγονται.

 

bookmark icon