Φώφη Γεννηματά: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την ρύπανση

-139


 «Οι ευθύνες της κυβέρνησης γι’ αυτή την οικολογική καταστροφή είναι τεράστιες», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά μετά την επίσκεψή της στην Πειραϊκή Ακτή μαζί με το δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «τεσσερις μέρες μετά το ναυάγιο το πετρέλαιο έχει φτάσει στον Πειραιά και τη Γλυφάδα, πλησιάζει τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη και είναι απειλή για ολόκληρη την παραλιακή ζώνη. Διαβεβαίωναν οι συναρμόδιοι υπουργοί από την Τρίτη ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, έχει ελεγχθεί. Τόσες μέρες μετά προσπαθούν σήμερα να συντονιστούν».

Η κ. Γεννηματά ζήτησε επίσης να διερευνηθούν οι υπαρκτές και σοβαρότατες ευθύνες, όπως είπε, σχετικά με το πλοίο και πρόσθεσε:  «Όμως αυτή τη στιγμή απαιτούμε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για να αντιμετωπιστεί η ρύπανση και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την στήριξη των επαγγελματιών που επλήγησαν από αυτή την καταστροφή».

Το μεσημέρι η Φώφη Γεννηματά θα βρίσκεται στη Σαλαμίνα και μαζί με την δήμαρχο του νησιού θα επισκεφθεί περιοχές που έχουν μολυνθεί.

bookmark icon
error: Content is protected !!