Χαμενεΐ: Πιστοί όλου του κόσμου...εχθρός οι ΗΠΑ

-
3

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κάλεσε τα μουσουλμανικά έθνη να ενωθούν κατά των ΗΠΑ, λέγοντας πως η Τεχεράνη δεν θα παραδοθεί ποτέ στο αμερικανικό «μπούλιγνκ».

«Το ιρανικό έθνος έχει αντισταθεί με επιτυχία στις ψευτοπαλικαρίστικες προσπάθειες της Αμερικής και άλλων αλαζονικών δυνάμεων και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε... Όλα τα μουσουλμανικά έθνη θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ενωμένα την Αμερική και τους άλλους εχθρούς», δήλωσε ο Χαμενεΐ, ξεχνώντας, προφανώς, ότι ο μουσουλμανικός κόσμος είναι ούτως ή άλλώς διχασμένος.

Ο Χαμενεΐ επέκτρινε τον Τραμπ ο οποίος δήλωσε πως ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής δεν θα άντεχαν χωρις την υποστήριξη των ΗΠΑ. «Τέτοια σχόλια είναι ταπεινωτικά για τους μουσουλμάνους… Δυστυχώς στην περιοχή μας διεξάγεται ένας πόλεμος ανάμεσα σε μουσουλμανικές χώρες. Οι οπισθοδρομικές κυβερνήσεις κάποιων μουσουλμανικών χωρών πολεμούν με άλλες χώρες», είπε ο Χαμενεΐ, φωτογραφίζοντας την όντως οπισθοδρομική Σουαδική Αραβία. Δικαιούται όμως ο ίδιος να ομιλεί ως "προοδευτικός";