Συμφωνία για Κόντε πρωθυπουργό – Παρέδωσε την εντολή ο Κοταρέλι

Ο Ματαρέλα θέλει να "σώσει" την Ιταλία από τους Ιταλούς!, Σταύρος Λυγερός

Η κυβερνητική συνεργασία της Λέγκα με τα Πέντε Αστέρια «έχει κλειδώσει», όπως μεταδίδουν όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρωθυπουργός θα είναι ο Τζουζέπε Κόντε και αντιπρόεδροι οι επικεφαλής της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, Ματτέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο.

Αναφέρεται επίσης ότι η άκρα δεξιά με τα Αδέλφια της Ιταλίας, δεν έχει παρουσία στην κυβέρνηση, ωστόσο προτίθεται να την στηρίξει στο κοινοβούλιο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα Πέντε Αστέρια αναλαμβάνουν, μεταξύ των άλλων, το σημαντικό υπουργείο Δικαιοσύνης, και η Λέγκα, με τον γραμματέα της, το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ η τελική λύση επετεύχθη το απόγευμα της Πέμπτης, μετά την δίωρη συνάντηση του Σαλβίνι με τον Ντι Μάο και τον Κόντε.

Παρελθόν ο Κοτταρέλλι

Ο εντολοδόχος, τεχνοκράτης πρωθυπουργός Κάρλο Κοταρέλλι, τον οποίο υπέδειξε ο Ιταλός πρόεδρος, μετά το ναυάγιο λόγω της άρνησής του να υποργουποιήσει τον Σαβόνα στο Οικονομικών, παρέδωσε την εντολή για να διευκολύνει την σύσταση πολιτικής κυβέρνησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για το υπουργείο Οικονομικών ακούγεται το όνομα του καθηγητή οικονομικών Τζοβάνι Τρία, ενώ ο  οικονομολόγος Πάολο Σαβόνα, ο οποίος υπήρξε η πέτρα του σκανδάλου τις προηγούμενες ημέρες, μπορεί να «μετακινηθεί» στο υπουργείο Εξωτερικών ή Ευρωπαϊκών υποθέσεων. Για το υπουργείο Εξωτερικών, αν δεν επιλεγεί ο Σαβόνα, θα μπορούσε να επικρατήσει ο Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι.

«Έτοιμη να συνεργαστεί» η Μέρκελ

Η Άγγελα Μέρκελ από την Πορτογαλία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη δήλωσε νωρίτερα, και ενώ συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις στην Ρώμη, ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα ιταλική κυβέρνηση. «Στην Ιταλία, περιμένουμε να σχηματιστεί η κυβέρνηση. Θέλω να επικοινωνήσω με τη νέα κυβέρνηση απροκατάληπτα», τόνισε.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι