Σε εξέλιξη η συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ- Νίμιτς

default image

Σε εξέλιξη είναι η διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ που διεξάγεται στην Αθήνα παρουσία του ειδικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς.

Πρόκειται για την τέταρτη τριμερή συνάντηση και την πρώτη που γίνεται στην Ελλάδα, καθώς οι τρεις προηγούμενες διεξήχθηκαν στη Βιέννη.

Η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και Νικόλα Ντιμιτρόφ με τον κ. Νίμιτς ξεκίνησε τις 10.30 το πρωί σε ξενοδοχείο στο Σούνιο, εκεί όπου χθες έγινε και η 2η Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ομάδας Visegrad (Visegrad 4) και των Βαλκανικών κρατών μελών της ΕΕ (Balkan-4).

Τα αποτελέσματα της σημερινής τριμερούς αναμένονται με ενδιαφέρον καθώς χθες τόσο ο κ. Κοτζιας όσο και ο ομόλογός του της ΠΓΔΜ άφησαν ανοιχτά παράθυρα για περαιτέρω βήματα στην διαπραγμάτευση. Ο Νίκος Κοτζιάς αποσαφήνισε ότι ο δρόμος για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ θα ανοίξει «από την στιγμή που θα συμφωνήσουμε και υπάρξει νομική επικύρωση της συμφωνίας» και πρόσθεσε ότι «εφόσον το θελήσουμε πραγματικά μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας και οι δυο πλευρές θα τελειώσουμε με ένα πρόβλημα που δεν θα έπρεπε να εκκρεμεί».

Από την πλευρά του, ο Νικόλα Ντιμιτρόφ δήλωσε αισιόδοξος, σημειώνοντας ότι «δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια γιατί είμαστε γείτονες… Νομίζω ότι έχουμε μια σπουδαία ευκαιρία. Όσο το δυνατόν πιο γρήγορα καταλήξουμε σε λύση, τόσο το καλύτερο».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι