Συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ ανακοίνωσε ο Νίμιτς

Συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ ανακοίνωσε ο Νίμιτς

Την συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, στις 17 Μαΐου στη Σόφια, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων ανακοίνωσε ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς.

Η ανακοίνωση από τον κ. Νιμιτς έγινε με την λήξη της εξάωρης συνάντησης που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Νικόλα Ντιμιτρόφ. Σύμφωνα με τον κ. Νίμιτς, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν σήμερα ακόμα μία «πολύ σοβαρή συνάντηση», «με σκληρή, εντατική και θετική δουλειά», με την οποία προετοίμασαν την συνάντηση των δύο πρωθυπουργών.

Το γεγονός ότι θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών είναι μία σαφής ένδειξη ότι το χάσμα που χώριζε τις δύο πλευρές έχει περιέλθει σε φάση γεφύρωσης. Τουλάχιστον, μέχρι πρότινος είχε καταστεί σαφές από την ελληνική κυβέρνηση πως ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντούσε τον ομόλογό του μόνο εάν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν φθάσει σε ακτίνα συμφωνίας.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι