Τζανακόπουλος: Περιμένουμε τον Ζάεφ να κάνει το αποφασιστικό βήμα

Τζανακόπουλος: ο κλειδοκράτορας και η φωνή του Μαξίμου, Νεφέλη Λυγερού

Η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο των Σκοπίων είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι «η  ελληνική κυβέρνηση περιμένει από τον κ. Ζάεφ να κάνει το αποφασιστικό βήμα για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “KONTRA Channel”, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στην συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ, την  προηγούμενη Κυριακή στις Βρυξέλλες, την οποία χαρακτήρισε επιτυχημένη και επανέλαβε ότι πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των δύο πρωθυπουργών.

«Ωστόσο αυτό που αναμένουμε είναι από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας της ΠΓΔΜ να κάνει το αποφασιστικό βήμα, έτσι ώστε να προχωρήσουμε τελικά σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, την οποία από ότι φαίνεται και οι δύο χώρες επιδιώκουν», πρόσθεσε. Σημείωσε επίσης  ότι «ο κ. Ζάεφ πρέπει να ολοκληρώσει τις αναγκαίες πολιτικές ενέργειες και στο εσωτερικό της χώρας του και αυτό είναι εκείνο που αναμένουμε», αναφερόμενος προφανώς στις διεργασίες για την αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα μέχρι να συμφωνηθούν όλα», ασχέτως αν «κατά την διάρκεια των τεχνικών διαπραγματεύσεων όλα όσα συμφωνούνται αποτυπώνονται και γραπτώς». Ανέφερε ακόμη ότι αναμένεται η επικοινωνία μεταξύ των δύο πρωθυπουργών, για την οποία όμως είπε ότι αυτήν την στιγμή δεν μπορεί να προεξοφλήσει πότε θα γίνει.

Απαντώντας σε ερώτηση για την στάση της αντιπολίτευσης, ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη να τοποθετηθούν ξεκάθαρα, ενώ ειδικά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «επί περίπου πέντε μήνες τώρα έχει αλλάξει τρεις ή τέσσερις φορές θέσεις».

Νωρίτερα η ΝΔ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι αντί να ενημερώνει ο ίδιος τα πολιτικά κόμματα και τους πολίτες, αυτό το κάνει «η γνωστή εφημερίδα της λάσπης» – όπως αναφέρει η ανακοίνωση. Η ανακοίνωση αφορούσε δημοσίευμα. Σύμφωνα με το οποίο υπάρχει συμφωνία για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι