Τσίπρας: Κενή περιεχομένου η συζήτηση για οποιοδήποτε όνομα, χωρίς erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση

default image

Ο πρωθυπουργός κατα την ομιλία του στην Βουλή για την υπόθεση Novartis επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η επικοινωνία έγινε το μεσημέρι και ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για την πορεία διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Αναφερόμενος σε όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για ονομασίες που έχουν πέσει στο τραπέζι ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως είναι “κενή περιεχομένου” η συζήτηση για οποιοδήποτε όνομα, αν δεν εκπληρωθούν πρώτα οι δύο βασικές προϋποθέσεις που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση και αφορούν τη μία και μόνη ονομασία για όλες τις χρήσεις, που δεν μπορεί να είναι η σημερινή συνταγματική αλλά μια σύγχρονη ονομασία και τη συνταγματική αναθεώρηση από τη γείτονα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι