Αίγυπτος - Σακάρα: Ανακαλύφθηκε τάφος 4.400 ετών

-
149

Οι αρχαιολόγοι κάνουν λόγο για μια συγκλονιστική ανακάλυψη. Ένας τάφος που χρονολογείται πριν από 4.400 χρόνια ανακαλύφθηκε από τους αρχαιολόγους στο πυραμιδικό συγκρότημα της Σακάρα, κοντά στο Κάιρο. Ο τάφος είναι «εξαιρετικά καλά διατηρημένος και διαθέτει γλυπτά μέσα», δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Χαλέντ Αλ Ενανι.

Ο τάφος ανήκε σε έναν ιερέα που ονομάστηκε «Wahtye» και είναι πάνω από 4.400 χρονών, πρόσθεσε. Ο τάφος είναι διακοσμημένος με σκηνές που απεικονίζουν τον βασιλικό ιερέα με τη μητέρα, τη γυναίκα του και άλλα μέλη της οικογένειάς του, ανακοίνωσε το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Ο «Wahtye» ήταν ιερέας υπό τον βασιλιά Νεφερίκαρε κατά την πέμπτη δυναστεία (2500-2300 π.Χ.). Συνολικά, ο θάλαμος ταφής περιέχει 18 γωνίες με 24 αγάλματα.

Τον Νοέμβριο η ίδια ομάδα Αιγυπτίων αρχαιολόγων ανακάλυψε φέρετρα για μούμιες γάτας και μούμιες σκαραβαίου, στην άκρη της νεκρόπολης της Σακάρα. Από τα επτά φέρετρα, τέσσερα ήταν από το παλαιό βασίλειο, το παλαιότερο των κλασικών περιόδων της Αρχαίας Αιγύπτου, και χρονολογείται πριν από 6.000 χρόνια.