Ακολουθήστε το παράδειγμα Τραμπ για Ιράν, λέει το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο

-
79
Ακολουθήστε το παράδειγμα Τραμπ στο Ιράν, λέει το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο

Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε χθες ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου Ρόναλντ Λόουντερ στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, για την απόφαση του να επιβάλλει κυρώσεις στο Ιράν. Χαρακτήρισε την κίνηση του Τραμπ ως "ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς το Ιράν και τους συμμάχους του, ότι δηλαδή οι πολύ σοβαρές απειλές εναντίον των ΗΠΑ και όλων των άλλων ελεύθερων και δημοκρατικών κρατών του κόσμου δεν θα γίνουν ανεκτές".

"Το Ιράν είναι ένα απάνθρωπο έθνος(rogue nation) που κυβερνάται από ένα καθεστώς το οποίο δεν είναι να το εμπιστεύεσαι, πόσο μάλλον όταν διαθέτει πυρηνικές δυνατότητες που θα του επιτρέψουν να καταστρέψει τον κόσμο και να προκαλέσει μια καταστροφική κούρσα εξοπλισμών στην περιοχή", δήλωσε ο Λόουντερ.

"Ο Πρόεδρος Τραμπ έκανε ένα θαρραλέο βήμα σήμερα, καθιστώντας πάντα σαφές στην Ισλαμική Δημοκρατία ότι δεν θα παραμείνει σιωπηλός καθώς αυτή εξακολουθεί να υπονομεύει την πυρηνική συμφωνία και να εκμεταλλεύεται την καλή πίστη της διεθνούς κοινότητας. Καλούμε άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτής της κυβέρνησης και να μην επιτρέψουν στο Ιράν να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο" πρόσθεσε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου.