Αμερικανοί κομάντος και στα σύνορα της Υεμένης

-
3

Μονάδα των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, αναπτύχθηκε στα τέλη του 2017 στα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη προκειμένου να βοηθήσει τους Σαουδάραβες να εντοπίσουν και να καταστρέψουν αποθήκες πυραύλων των ανταρτών Χούτι.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times. Από την έναρξη του πολέμου στην Υεμένη, πριν από τρία χρόνια, οι Χούτι έχουν πολλαπλασιάσει τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων κατά σαουδαραβικών στόχων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους και Ευρωπαίους διπλωμάτες, οι Αμερικανοί πρασινοσκούφηδες έφτασαν στη Σαουδική Αραβία τον Δεκέμβριο του 2017. Η ανάπτυξή τους σηματοδοτεί την αυξανόμενη εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο της Υεμένης που έχει στοιχίσει, μέχρι τώρα, τη ζωή σε 10.000 ανθρώπους και έχει προκαλέσει "τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο", όπως την χαρακτηρίζει ο ΟΗΕ.

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσιεύμα στο οποίο επίσης αναφέρεται πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες εισήλθαν στο έδαφος της Υεμένης.