Αντεπίθεση ΝΔ με δική της πρόταση για την Novartis

-
2

Η ΝΔ περνά στην αντεπίθεση στην υπόθεση Novartis, καταθέτοντας πρόταση για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τους Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη. Για κωμωδία κάνει λόγο το Μαξίμου.

Σύνταξη SLpress.gr  - 

Πρόταση για τη συγκρότηση «Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης καταθέτει η ΝΔ. Σλυμφωνα με την ανακοίνωση, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των υπουργών Υγείας,  Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξάνθου και του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη.

Η ΝΔ υποστηρίζει πως από την δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 5/2/18 από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκύπτει ότι «μεταξύ των θεμάτων που πρέπει να διερευνηθούν είναι και η μη τιμολόγηση φαρμάκων, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το έτος 2015 από τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή». Στην ανακοίνωση μάλιστα αναφέρεται ότι «η εισαγγελέας τον φωτογραφίζει μεν, αλλά παραδόξως δεν κατονομάζει στη γνωστή δικογραφία».

Σημειώνει επίσης ότι στην Βουλή διαβιβάστηκε και έγγραφο (με αριθμό πρωτοκόλλου 980/30.03.2017) το οποίο συσχετίσθηκε με τη διερευνώμενη δικογραφία και αφορά συγκεκριμένη καταγγελία σχετικά με την τιμολόγηση φαρμάκων που έγινε τον Δεκέμβριο του 2016, επί υπουργίας Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη.

Στο έγγραφο, σύμφωνα με την ΝΔ, καταγγέλλεται ότι, κατά την τιμολόγηση του συγκεκριμένου δελτίου φαρμάκων, υπήρξε ζημία του δημοσίου κατά 40 εκατ. ευρώ και επιβάρυνση των ασφαλισμένων με 100 εκατ. ευρώ. Περιγράφεται επίσης, πάντα σύμφωνα με την ΝΔ,  περαιτέρω ζημία του Δημόσιου κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ,  λόγω συγκεκριμένων αποφάσεων που έλαβαν οι κ. Ξανθός και Πολάκης.

Τι απαντά το Μαξίμου  

«Η Νέα Δημοκρατία είναι πλέον πασιφανές ότι βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και πανικό» σημειώνει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Προσθέτει επίσης ότι «με την πρότασή της για σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τους κ. Ξανθό, Πολάκη και Κουρουμπλή (η ΝΔ) μετέτρεψε την υπερασπιστική γραμμή των αντιπερισπασμών σε κωμωδία».

Το Μαξίμου αναφέρει επίσης ότι «θα καλωσορίσουμε τους εισηγητές της και τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή και περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν στην απέλπιδα προσπάθεια να διαφύγουν των ευθυνών τους για το σκάνδαλο Novartis και να πείσουν τους πολίτες πως "όλοι είμαστε ίδιοι". Ματαιοπονούν».