Αντιδρά η Ιταλία στην έρευνα του ΟΗΕ σχετικά με τους μετανάστες

-
90

Την λύπη του για την απόφαση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ να αποστείλει ειδικούς στην Ιταλία για να εξακριβώσει αν παραβιάζονται τα δικαιώματα μεταναστών, Ρομά και ατόμων αφρικανικής καταγωγής, εξέφρασε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι.

«Μας λυπεί η πρωτοβουλία του ΟΗΕ, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές αντιδράσεις», δήλωσε ο Μοάβερο, προσθέτοντας ότι, αν αποδειχθεί πως οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αβάσιμοι, θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

Για το ίδιο θέμα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ηγέτης της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, απάντησε χθες στον ΟΗΕ με όχι και τόσο διπλωματικό τρόπο. Ο Σαλβίνι ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνια η Ιταλία υποδέχθηκε 700.000 μετανάστες, πολλούς από τους οποίους παράτυπους, και δεν βοηθήθηκε ποτέ από άλλες ευρωπαϊκές χώρες» και πρόσθεσε ότι «κατά συνέπεια δεν δέχεται μαθήματα από κανέναν».

Είπε μάλιστα ότι ο ΟΗΕ «αποδεικνύεται ότι έχει προκαταλήψεις, δεν διαθέτει σωστή πληροφόρηση και είναι οργανισμός αδικαιολόγητα δαπανηρός» και κάλεσε τον Διεθνή Οργανισμό «να ξεκινήσει έρευνα σε χώρες που αγνοούν βασικά δικαιώματα, όπως την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών»