Αριστερή στροφή ζητά ο Κόρμπιν από τους σοσιαλδημοκράτες

-
71

Στην αναγκαιότητα τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης να προχωρήσουν σε δραστική αλλαγή της πορεία τους προς τα αριστερά, για να μπορέσουν να κερδίσουν πάλι τους ψηφοφόρους, αναφέρεται ο ηγέτης των Βρετανών Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Σε συνέντευξή του στο Der Spiegel, ο Κόρμπιν σημειώνει ότι «το επίπεδο απογοήτευσης και απελπισίας στη μεταβιομηχανικη εποχή είναι τεράστιο» και υπογραμμίζει ότι τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη θα έπρεπε να έχουν θέσει το ερώτημα αν «θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τη βίαιη λιτότητα που κυριαρχεί σε ένα οικονομικό σύστημα που διανέμει τον πλούτο σε λάθος κατεύθυνση».

Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει επίσης ότι ο ηγέτης των Εργατικών προώθησε μια «ριζοσπαστική εναλλακτική λύση» και πέτυχε στις εκλογές του 2017 να βρεθεί πολύ κοντά στους Συντηρητικούς με ποσοστό 40%.

Ο Κόρμπιν χαρακτηρίζει τέλος πολύ ανησυχητική την άνοδο της άκρας δεξιάς στην Αυστρία και τη Γερμανία, ενώ για το Brexit δηλώνει ότι «δεν μπορούμε να το σταματήσουμε», αλλά ότι ο ίδιος θα «επιδιώξει μια νέα και ολοκληρωμένη τελωνειακή ένωση με την ΕΕ».