Αρνητικοί οι Γερμανοί στη μεταναστευτική πολιτική Μέρκελ

-
47

Αρνητικά κρίνει την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό ένας στους δύο Γερμανούς, ενώ θετική άποψη εκφράζει το 43% των ερωτηθέντων. Συνολικά, το 68% των Γερμανών δηλώνει δυσαρεστημένο από το έργο της κυβέρνησης της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση ικανοποίηση για το έργο της κυβέρνησης συνασπισμού εκφράζει το 31%, ποσοστό κατά έξι μονάδες αυξημένο από τον περασμένο μήνα, ενώ, ειδικά στο θέμα της μετανάστευσης, μόλις το 27% θεωρεί ότι η ενσωμάτωση των προσφύγων στην γερμανική κοινωνία είναι «καλή ή πολύ καλή». Το αντίθετο πιστεύει το 69%.

Ανάλογη είναι η εικόνα και σε ό,τι αφορά την ένταξη των προσφύγων στην αγορά εργασίας, με το 69% των ερωτηθέντων να διακρίνει ελλείψεις και μόνο το 23% να δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ κριτική ασκείται και στην πολιτική επαναπροωθήσεων των προσφύγων των οποίων η αίτηση ασύλου απορρίπτεται, με το 83% να κάνει λόγο για «πολύ κακή ή κακή» πρακτική. Θετική άποψη για το θέμα έχει μόνο το 11% των Γερμανών.

Χαμηλό όμως (27%) είναι και το ποσοστό εκείνων οι οποίοι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση λαμβάνει επαρκή μέτρα προκειμένου να αποτραπεί η βία και η εγκληματικότητα, με το 69% να διατηρεί αντίθετη γνώμη. Η γερμανική κοινή γνώμη πάντως εμφανίζεται διχασμένη σε ό,τι αφορά το εάν η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τις ανησυχίες των πολιτών στο θέμα της μετανάστευσης. Στην αντίστοιχη ερώτηση, το 49% απαντά θετικά, ενώ το 51% αρνητικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς, το 43% δηλώνει ότι εμπιστεύεται την κυβέρνηση, το 81% την Αστυνομία, το 65% την Δικαιοσύνη και το 47% τα ΜΜΕ.