Άρχισαν οι βομβαρδισμοί στην Αφρίν

-
2

Για "ντε φάκτο" έναρξη της επιχείρησης της Τουρκίας στην περιοχή Αφρίν της Συρίας, την οποία ελέγχουν οι Κούρδοι, με τον βομβαρδισμό της από το τουρκικό έδαφος, έκανε λόγο την Πααρασκευή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Νουρετίν Τσανικλί, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν έχουν εισβάλει χερσαία στρατεύματα σε αυτήν την συριακή περιοχή.

Σε συνέντευξή του στο Al Haber, ο Τσανικλί πρόσθεσε επίσης ότι η Τουρκία αναπτύσσει και οπλικά συστήματα κατά των αντιαρματικών πυραύλων που χρησιμοποιεί η κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας "Μονάδες Προστασίας του Λαού" (YPG).

Η Τουρκία οφείλει να καθαρίσει τη βόρεια Συρία από τα τρομοκρατικά στοιχεία, όπως αποκάλεσε τις κουρδικές συνάμεις ο Τούρκος υπουργός, σημειώνοντας παραλλήλως ότι Άγκυρα και Μόσχα θα συνεχίσουν τις συνομιλίες όσον αφορά τη σχεδιαζόμενη στρατιωτική δράση της Τουρκίας στην Αφρίν.

Για βαρύ βομβαρδισμό, με περίπου 70 βλήματα, κουρδικών χωριών της περιοχής Αφρίν έκαναν λόγο οι Κούδοι Πολιτοφύλακες της YPG, σημειώνοντας ότι οι βομβαρδισμοί από το τουρκικό έδαφος άρχισαν γύρω στα μεσάνυχτα και συνεχίστηκαν το πρωί.

Ο εκπρόσωπος της κουρδικής πολιτοφυλακής Ρότζχατ Ροτζ δήλωσε στο Reuters ότι πρόκειται για τον βαρύτερο τουρκικό βομβαρδισμό από τότε που η τουρκική κυβέρνηση ενέτεινε τις απειλές της για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον τους. Ο Ροτζ, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές από την Αφρίν, σημείωσε ότι η YPG θα απαντήσει με τη μέγιστη ισχύ σε οποιαδήποτε επίθεση στην Αφρίν.