Στο "Αβέρωφ" ο Κάρολος και από πάνω αεροπορική επίδειξη

-
95

Με βρετανική ακταιωρό μετέβη στο Φάληρο ο πρίγκιπας της Ουαλλίας Κάρολος, οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από χθες.

Αργά το μεσημέρι ο πρίγκιπας Κάρολος μετέβη στον Φλοίσβο όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναυαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ. Ο πρίγκιπας επισκέφθηκε την τριήρη «Ολυμπιάς» και ακολούθως ξεναγήθηκε στο Θ/Κ «Γ. Αβέρωφ».

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρίγκιπα Καρόλου στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης έγινε αεροπορική επίδειξη αεροσκάφος Μ-2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και εννεά αεροσκάφη BAE HAWKS του περίφημου βρετανικού ακροβατικού σμήνους «Red Arrows» της RAF. Η αεροπορική επίδειξη έγινε στην μνήμη του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.

Χθες, κατά το επίσημο δείπνου που παρατέθηκε προς τιμή του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλοπουλος, έθεσε το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα. "Ευελπιστούμε ότι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα τελικώς θα ευοδωθεί", είπε ο κ. Παυλόπουλος κατά την προσφώνησή του, στο δείπνο προς τιμήν του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλλης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επικαλούμενος την μακρά παράδοση που διατηρεί το Ηνωμένο Βασίλειο στη διδασκαλία και στην έρευνα των Κλασικών Σπουδών και του Ελληνικού Πολιτισμού καθώς και τη διμερή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί στον τομέα αυτόν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι «Είναι δε ακριβώς αυτή η παράδοση, σε συνδυασμό με τους δεσμούς φιλίας που μας συνδέουν, η οποία μας κάνει να ευελπιστούμε ότι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, για την αποκατάσταση της ενότητας αυτού του υπέρλαμπρου λίκνου του Πολιτισμού μας, τελικώς θα ευοδωθεί», είπε.