Χιονίζει στη Θεσσαλονίκη, που αλλού θα χτυπήσει η «Ωκεανίς»

-
77

Σε εξέλιξη είναι τις τελευταίες ώρες το νέο κύμα κύμα κακοκαιρίας «Ωκεανίς», που θα επηρεάσει τον καιρό το Σαββατοκύριακο, φέρνοντας παγωνιά, χιόνια, βροχές και θυελλώδεις ανέμους. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης χιονίζει ήδη από νωρίς το πρωί.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει κατά τόπους τους 10 βαθμούς Κελσίου, οι ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά, στα νότια και στο Αιγαίο, οι καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα, καθώς και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα στην βόρεια Ελλάδα.

Το Σάββατο και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής αναμένονται, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και στα νησιωτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου.

Η Αττική, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Παρασκευής, θα βρεθεί στον θερμό τομέα της κακοκαιρίας, κάτι που σημαίνει ότι χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά (κατά μέσο όρο πάνω από τα 600 μέτρα) και ενδεχομένως πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρα στα βορειοδυτικά τμήματα του νομού.