Δήλωση γρίφος από τον Ερντογάν για τα όπλα των Κούρδων

-
4

Αινιγματικές ήταν οι δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας σχετικά με την προέλευση του αντιαρματικού πυραύλου με τον οποίο χτύπησαν το Σάββατο Κούρδοι πολιτοφύλακες θωρακισμένο τουρκικό όχημα, σκοτώνοντας του πέντε στρατιώτες που επέβαιναν σε αυτό.

ιαθέτουμε πληροφορίες, όμως δεν θα ήταν σωστό να το πούμε δημοσίως αν δεν βεβαιωθούμε απόλυτα» δήλωσε ο Ερντογάν, πριν αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθεί τη Ρώμη και το Βατικανό.

«Όποιος κι αν είναι εκείνος (που παρείχε το όπλο), τάχθηκε στο πλευρό των τρομοκρατών. Μόλις αυτό επιβεβαιωθεί, θα μοιραστούμε με όλον τον κόσμο αυτήν την πληροφορία» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Παραλλήλως υποσχέθηκε ότι παρά τις απώλειες στις τάξεις των τουρκικών δυνάμεων, η Άγκυρα θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της «με αποφασιστικότητα», ενώ διαβεβαίωσε ότι 935 «τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί» από την έναρξη των επιχειρήσεων. Ο αριθμός αυτός βέβαια δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθεί από κάποια ανεξάρτητη πηγή.

Την ίδια ώρα πάντως τουρκικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι η επίθεση εναντίον του τουρκικού άρματος μάχης έγινε με έναν αντιαρματικό πύραυλο που έδωσαν στους Κούρδους πολιτοφύλακες YPG οι ΗΠΑ. Αυτή η πληροφορία ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.