Δίωξη Αραβαντινού προανήγγειλε ο Καλογήρου

-
349

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου σε δήλωσή του καλύπτει με την πλήρη εμπιστοσύνη του τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη», όπως και άλλα στελέχη του υπουργείου που επιβλέπουν τους χώρους των φυλακών.

Ανέφερε επίσης ότι θα ασκήσει πειθαρχική δίωξη και θα ζητήσει να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του σωφρονιστικού υπαλλήλου Αντώνη Αραβαντινού για τις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σχετικά με το αιματηρό περιστατικό στο ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Καλογήρου είπε ότι «οι ύβρεις, τα ψεύδη και οι συκοφαντίες που διατύπωσε απόψε σωφρονιστικός υπάλληλος δεν αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στις φυλακές, αλλά χαρακτηρίζουν τον ομιλούντα. Γι' αυτό θα κληθεί άμεσα να λογοδοτήσει ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών και των πειθαρχικών οργάνων».

Νωρίτερα, ο Αντώνης Αραβαντινός υποστήριξε ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δέχονται απειλές και ξυλοκοπούνται καθημερινά στις φυλακές και κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει έλεγχος πουθενά.