ΔΝΤ: Πρόβλημα για βρετανική οικονομία το Brexit άνευ συμφωνίας

-
64
Ανοίγει νέος κύκλος παραιτήσεων για την Μέι, λίγο πριν το δύσκολο τέλος , Βαγγέλης Σαρακινός

Η βρετανική οικονομία θα βρεθεί αντιμέτωπη με «σημαντικά χειρότερες» προοπτικές εάν η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία σε σύγκριση με το να καταλήξει σε μία συμφωνία για το Brexit, ανέφερε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το ΔΝΤ ανέφερε ότι αναμένει η βρετανική κυβέρνηση να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,5% περίπου τον χρόνο το 2018 και το 2019 εάν επιτευχθεί μια ευρεία συμφωνία για το Brexit. Τον Ιούλιο, το ΔΝΤ ανέφερε ότι οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,4% φέτος και 1,5% το 2019.

Ωστόσο, ένα Brexit που θα δημιουργεί αναταραχή θα οδηγήσει σε «σημαντικά χειρότερο αποτέλεσμα», ανέφερε το ΔΝΤ στην τελευταία έκθεσή του για τη βρετανική οικονομία που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς αλλά το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες έχουν ακόμα να καταλήξουν σε μια συμφωνία για να διασφαλίσουν μια μεταβατική περίοδο. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ελπίζει να σημειώσει πρόοδο προς μία συμφωνία όταν συναντηθεί με τους Ευρωπαίους ομολόγους της αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, υπάρχει ένα «αποθαρρυντικό» εύρος ζητημάτων που πρέπει ακόμα να αντιμετωπιστούν για το Brexit και όλα τα αποτελέσματα από την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα έχουν κόστος για την οικονομία.