Έγκριση από την Βουλή, αλλιώς εκλογές λέει ο Ζάεφ

-
118

Εκλογές στα τέλη Νοεμβρίου θα προκηρύξει ο Ζάεφ αν το Κοινοβούλιο των Σκοπίων δεν εγκρίνει τις συνταγματικές αλλαγές που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Το δημοκρατικό εργαλείο των πρόωρων εκλογών θα είναι η έσχατη λύση που μας απομένει, είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι στο δημοψήφισμα συμμετείχαν πάνω από 650 χιλιάδες άτομα και περισσότεροι από το 90 % ψήφισαν «ναι».

Σύμφωνα με τον Ζάεφ, ο λαός έκανε μια πολύ σημαντική επιλογή, και η απόφαση που έλαβε σήμερα δεν ήταν εύκολη, αλλά έπρεπε να ληφθεί.  Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ τόνισε επίσης ότι τώρα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ενδεχόμενη ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και απηύθυνε έκκληση στην αντιπολίτευση και σε όλα τα πολιτικά κόμματα να ενωθούν γύρω από το κρατικό και εθνικό συμφέρον.

Η αντιπολίτευση και οι πολίτες γνωρίζουν ότι μια καλύτερη συμφωνία με την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει, είπε ο Ζάεφ, επισημαίνοντας ότι  δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση και δεν μπορεί να υπάρξει.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔ τόνισε τέλος ότι η διαδικασία πρέπει να επισπευστεί για να προλάβει και η Βουλή των Ελλήνων να αποφασίσει πριν τις ευρωεκλογές, ενώ αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζοντας πως και οι δύο παραμένουν προσηλωμένοι στην υλοποίηση της συμφωνίας.