Εισαγγελέας διαφθοράς αναλαμβάνει την υπόθεση Φλώρου

-
98

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς ανατίθεται η έρευνα για την υπόθεση αποφυλάκισης του επιχειρηματία Άρη Φλώρου. Στόχος της έρευνας είναι να εντοπιστούν τυχόν ευθύνες κρατικών υπαλλήλων στην έκδοση των πιστοποιητικών υγείας του καταδικασμένου σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power.

Η ανάθεση της υπόθεσης στην Εισαγγελία Διαφθοράς γίνεται μετά από εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και λίγες ώρες μετά την έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Εύβοιας το οποίο «οδηγεί»  τον Άρη Φλώρο πίσω στην φυλακή. Το σκεπτικό του νέου βουλεύματος χαρακτηρίζει το πιστοποιητικό αναπηρίας του επιχειρηματία «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Η έρευνα θα αναζητήσει ενδεχόμενες ευθύνες για τα αδικήματα της «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», της «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», της «ψευδούς αναφοράς στην αρχή», αλλά και της «ενεργητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Άρη Φλώρου, καθώς και της «παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Μέτρα και από τον ΙΣΑ

Με αφορμή τις αποκαλύψεις σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις του Άρη Φλώρου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διευκρινίζει ότι εάν υπάρξουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής μελών του για την συγκεκριμένη υπόθεση θα αναλάβει το Πειθαρχικό Συμβούλιο ΙΣΑ την εκδίκαση και την τιμωρία των ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων των μελών του Συλλόγου.

Για το λόγο αυτό ζητά άμεσα ενημέρωση από τη Διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις που φαίνεται ότι έχουν πλαστογραφηθεί σε περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή μελών του. Ζητά επίσης από την αρμόδια υπηρεσία του ΕΦΚΑ να του στείλει όλα τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να επιληφθεί άμεσα για το θέμα.