Ελεύθερος ο ένας εκ των οκτώ Τούρκων

-
11

Με περιοριστικούς όρους και υπό καθεστώς αυστηρής προστασίας, αφέθηκε ελεύθερος Τούρκος στρατιωτικός, ένας εκ των οκτώ που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.

Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ συνοδεία αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παρέλαβαν, μετά την απελευθέρωσή του, τον Τούρκο στρατιωτικό, τον οποίο θα φρουρούν επί 24ώρου βάσεως. Ο Τούρκος θα φρουρείται στον τόπο διαμονής ο οποίος φυσικά δεν ανακοινώθηκε. Ο στρατιωτικός αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας στις 19 Απριλίου και μέχρι την τελική κρίση του ίδιου δικαστηρίου για τη χορήγηση ασύλου.

Στις 19 Απριλίου το ΣτΕ έκανε δεκτή εν μέρει την αίτηση αναστολής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη χορήγηση ασύλου στον εν λόγω, κρίνοντας ότι ρέπει να παραμείνει σε καθεστώς προστασίας μέχρι την έκδοση της απόφασης στην επί της ουσίας διαδικασία, δηλαδή μετά τη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης της χορήγησης ασύλου του, η οποία θα γίνει στο ανώτατο δικαστήριο τουλάχιστον μέχρι τις 20 Μαΐου. Στον Τούρκο πάντως δεν θα χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα.