Δεν επιβεβαιώνει Έλληνα νεκρό στην Καμπούλ το υπουργείο Εξωτερικών

-
2

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαιώνει, ότι υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων από την επίθεση, όπως ανακοίνωσαν νωρίτερα οι αστυνομικές αρχές του Αφγανιστάν.

Αναφέρει επίσης ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αφγανικές Αρχές στην Καμπούλ και διαβεβαιώνει πως οι δύο Έλληνες πιλότοι που ήταν στην αφγανική πρωτεύουσα είναι σώοι και αβλαβείς.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία διήρκησε 12 ώρες, οι δράστες προέβαλαν σθεναρή αντίσταση, ενώ κράτησαν και ομήρους. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Περίπου 160 άνθρωποι διασώθηκαν από τους Αφγανούς στρατιώτες, οι οποίοι έδωσαν μάχη για 12 ώρες μέχρι να ανακτήσουν τον έλεγχο του κτιρίου.

Όπως αναφέρουν πηγές της αφγανικής αστυνομίας, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος εννέα Ουκρανών,  ενός Γερμανού και ενός Καζάκου, ενώ τα υπόλοιπα θύματα δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί.

Νεκροί είναι και οι δράστες της επίθεσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος έκανε λόγο για «τρεις δράστες» αντί για τέσσερις, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.