Ελληνίδα μέλος της επιτροπής Ελλάδας - ΠΓΔΜ υπέρ Σκοπιανών;

-
926

Η κα. Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, είναι αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσης είναι μέλος της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας - ΠΓΔΜ. Η εν λόγω επιτροπή συστάθηκε με την συμφωνία των Πρεσπών με σκοπό να «λειάνει» σημεία τριβής Ελλάδας – ΠΓΔΜ προωθώντας και τις «απαραίτητες» αλλαγές στα σχολικά βιβλία.

Φυσικά η κα. Ιωαννίδου επελέγη ως μέλος της επιτροπής λόγω της οπτικής της. "Ανεχόμαστε χίλια μύρια όσα στο όνομα της τρομερής πατρίδας και μιας, ας το πούμε φαντασίωσης που μας λέει ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική και θα παραμείνει ελληνική", είχε πει η ίδια λίγους μήνες πριν.

Η κα. Ιωαννίδου δεν διστάζει να υιοθετεί, μέσω κοινωνικών δικτύων, θέσεις που, επιεικώς, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως μη συμβατές με τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, υπερθεματίζοντας ακόμα και αναρτήσεις ακραίου Σκοπιανού εθνικιστή, που ομιλεί για την "σκλάβα" της Ελλάδας Μακεδονία.

Τέτοιες ενέργειες μάλλον δεν συνάδουν με τον ρόλο μέλους της επιτροπής, εκτός και αν η επιτροπή δημιουργήθηκε απλώς για να πεισθούν οι Έλληνες να δουν πιο «χαλαρά» το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών.