Ενισχύει τις δυνάμεις της στην Ιντλίμπ η Τουρκία

-
141

Νέες στρατιωτικές ενισχύσεις σε ένα από τα παρατηρητήρια που έχει δημιουργήσει στη συριακή επαρχία της Ιντλίμπ, η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες, έστειλε η Άγκυρα σε μια προσπάθεια να εμποδίσει μια μεγάλης έκτασης επίθεση του συριακού καθεστώτος και των συμμάχων του στην περιοχή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, οι ενισχύσεις αυτές αποτελούνται κυρίως από άρματα μάχης και άλλους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και είναι οι μεγαλύτερες που έχουν σταλεί στην Ιντλίμπ από την αρχή Σεπτεμβρίου. Οι ενισχύσεις εστάλησαν την Κυριακή με μια «αυτοκινητοπομπή πενήντα οχημάτων» προς το τουρκικό παρατηρητήριο στη Ζισρ αλ-Σουγούρ, στη νοτιοδυτική περιοχή της Ιντλίμπ.

Η Τουρκία διαθέτει συνολικά δώδεκα παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ, η οποία είναι μία από τις «ζώνες αποκλιμάκωσης» που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο της λεγόμενης διαδικασίας της Αστάνας,  την οποία στηρίζουν εκτός από την Άγκυρα η Μόσχα και η Τεχεράνη.

Οι ενισχύσεις των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή γίνονται λίγες ώρες πριν την συνάντηση Πούτιν Ερντογάν στο Σότσι, όπου αναμένεται να συζητηθούν, πέραν των διμερών σχέσεων, και οι εξελίξεις στην Συρία.