Επέστρεψε στην Βενεζουέλα ο Γκουαϊδό, πιάνει δουλειά ο εισαγγελέας

-
131

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Σιμόν Μπολιβάρ στο Καράκας αφίχθη λίγο μετά τις 18:00 (ώρα Ελλάδας) ο Γκουαϊδό μετά την περιοδεία του σε χώρες την Λατινικής Αμερικής, η οποία ακολούθησε την αποτυχημένη απόπειρά του να εισάγει «ανθρωπιστική βοήθεια» στην Βενεζουέλα.

Τον αυτοανακηρυχθέντα μεταβατικό πρόεδρο περίμεναν στο αεροδρόμιο υποστηρικτές του και αρκετοί πρεσβευτές από ευρωπαϊκές και λατινοαμερικανικές χώρες, όπως έδειξαν σε ζωντανή μετάδοση τα  τηλεοπτικά δίκτυα της Βενεζουέλας.

Ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος βρίσκεται ωστόσο αντιμέτωπος με τη σύλληψη, καθώς αψήφησε την απαγόρευση εξόδου από την επικράτεια, την οποία του είχε επιβάλει το Ανώτατο Δικαστήριο.

«Λίγο πριν την άφιξή μου, όποιον δρόμο επιλέξει ο δικτάτορας, θα συνεχίσουμε» δήλωσε ο Γκουαϊδό, αναφερόμενος στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, σε ηχητικό μήνυμά του που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς με ανάρτησή του στο twitter προειδοποίησε, λίγο μετά την προσγείωση του αεροσκάφους που μετέφερε τον Γκουαϊδό, για μια «ταχεία αντίδραση» της Ουάσινγκτον σε περίπτωση «απειλών, βίας ή εκφοβισμού» ενάντια στον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι οι αρχές είχαν εμποδίσει την πρόσβαση στο αεροδρόμιο.