Επίθεση με χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαριανής

-
2

Επίθεση με χειροβομβίδα στο αστυνομικό τμήμα Καισαριανής φέρεται να έκανε τα ξημερώματα ομάδα αγνώστων σε ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επίθεση τραυματίστηκε ένας οδηγός ταξί, ο οποίος βρισκόταν κοντά στο σημείο. ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε κοντινό μανάβικο.

Την ίδια ώρα με ανάρτηση σε γνώστη ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, μία ομάδα αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.

«Τα ξημερώματα της Δευτέρας επιτεθήκαμε με μία χειροβομβίδα στο Α Τ Καισαριανής για τον απεργό πείνας- δίψας (απο Κυριάκη 25/2) Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου» αναφέρεται στο indymedia από την ομάδα που σημειώνει ότι θα ακολουθήσει και σχετική ανάληψη ευθύνης…

Όπως φαίνεται οι δράστες, που πιθανότατα πέρασαν με μηχανή από το σημείο, δεν έγιναν αντιληπτοί από κανέναν. Οι δράστες, σύμφωνα με τα ενδεχόμενα που εξετάζονται, πέταξαν την χειροβομβίδα προς το στενό, όπου βρίσκεται το ΑΤ, και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες στο σημείο εντοπίστηκαν ευρήματα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε έκρηξη χειροβομβίδας.

Υπό κατάληψη η Πρυτανεία

Την ίδια ώρα, μικρή ομάδα ατόμων η οποία ζητά δικαίωση για το Νίκο Γιαγτζόγλου, ο οποίος μεταφέρθηκε πρόσφατα από τις φυλακές Κορυαδαλλού στις φυλακές της Λάρισας, μπήκε στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου, στην οδό Ακαδημίας, εμποδίζοντας τη λειτουργία των υπηρεσιών του ιδρύματος.

«Δε γνωρίζουμε από ποιο χώρο είναι τα άτομα αυτά, μόνο ότι ζητούν δικαίωση για τον  Γιαγτζόγλου», ανέφερε ο πρύτανης Θάνος Δημόπουλος, διαβεβαιώνοντας ότι γίνονται προσπάθειες να διαταραχθεί όσο το δυνατόν λιγότερο η λειτουργία της πρυτανείας.

Για το ίδιο θέμα την Κυριακή ομάδα αντιεξουσιαστών προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, στο Παλαιό Ψυχικό. Τα μέλη της ομάδας ανάρτησαν πανό έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια με συνθήματα συμπαράστασης στον Κ. Γιατζόγλου.

Χθες επίσης υπήρξε πολύωρη αναστάτωση, με κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, στις φυλακές Κορυδαλλού, με αίτημα να μην επιστρέψει ο Γιατζόγλου στις φυλακές της Λάρισας. Σημειώνεται ότι ο Γιατζόγλου συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο για την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.