Ερντογάν: Δεν τα είπαμε όλα για τον Κασόγκι

-
125

Η Τουρκία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, υποστήριξε ο Ερντογάν.

«Δεν έχουμε δώσει ακόμη όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε μια συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι A-Haber, διαβεβαιώντας ωστόσο ότι η Άγκυρα «είναι αποφασισμένη να οδηγήσει αυτήν την υπόθεση στη διεθνή δικαιοσύνη». Κάλεσε μάλιστα για άλλη μία φορά τις ΗΠΑ να ασκήσουν πιέσεις στο Ριάντ.

Την ίδια ώρα, η αμερικανική κυβέρνηση, θέλοντας να διατηρήσει τις στενές σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία, δηλώνει ότι δεν διαθέτει αδιαμφισβήτητα στοιχεία για την εμπλοκή του πρίγκιπα στη δολοφονία του Κασόγκι.

Ο Κασόγκι, συνεργάτης της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2018 μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας. Ήταν ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος αρνείται κάθε ανάμιξή του στην υπόθεση.