Έτοιμη για για διαπραγματεύσεις με το Κίεβο η Μόσχα για το θέμα της Ανατολικής Ουκρανίας

-
431

Η Ρωσία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, με θέμα την διευθέτηση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία, σε οποιοδήποτε σχήμα, αν και μια τέτοια συνάντηση θα πρέπει να προετοιμασθεί και το Κίεβο να σχηματίσει την νέα του κυβέρνηση. Αυτό δήλωσε ο Πούτιν, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το πώς βλέπει την πρόταση του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, να διεξαχθούν συνομιλίες με την συμμετοχή των ηγετών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

«Ποτέ δεν απορρίψαμε κανένα από τα προτεινόμενα σχήματα, όπως και αυτό του διευρυμένου σχήματος της Νορμανδίας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «ποτέ δεν αρνηθήκαμε τις επαφές, εάν αυτές έχουν όφελος. Και αυτή (η πρόταση) επίσης μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα».

Ο Ρώσος πρόεδρος, είπε ότι γι αυτό θα μπορέσουμε να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, αφότου συγκροτηθεί πλήρως η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας, αφότου διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην χώρα.

Στις 8 Ιουλίου ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με ανάρτηση του στο Facebook απευθύνθηκε στον Ρώσο πρόεδρο, προτείνοντας του να συναντηθούν στον Μινσκ για συνομιλίες με θέμα την ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία, και να παρευρεθούν σε αυτές ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο Γάλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.