Εξέλεξαν για δήμαρχο μία κατσίκα, αλλά με βαρύ όνομα

-
102

Οι κάτοικοι του Φερ Χέιβεν, μιας μικρής πόλης στο Βερμόντ, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, επέλεξαν για νέο δήμαρχο μια κατσίκα, το όνομα της οποίας προμηνύει ότι θα κάνει καριέρα στην πολιτική σκηνή, αφού δεν είναι άλλο από το … Λίνκολν.

Η κατσίκα, ηλικίας 3 ετών, με μακριά λευκά αυτιά αναμετρήθηκε την περασμένη Τρίτη στις κάλπες με άλλους 15 υποψηφίους, ανάμεσά τους ο γέρβιλος (είδος τρωκτικού) Κριστάλ και πολλούς σκύλους και γάτες.

Το Φερ Χέιβεν, με πληθυσμό 2500 κατοίκους, δεν έχει επίσημο δήμαρχο, αλλά έναν δημοτικό μάνατζερ, τον Τζόζεφ Γκάντερ, που είναι επιφορτισμένος με παρόμοια καθήκοντα. Ο Γκάντερ διάβασε σε μια εφημερίδα ότι ένα χωριό στο Μίσιγκαν, το Όμινα, είχε εκλέξει μια γάτα, τη Sweet Tart, δημοτικό σύμβουλο και αυτή η ιστορία του έδωσε την ιδέα να διοργανώσει μια αντίστοιχη εκλογική αναμέτρηση προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την κατασκευή μιας παιδικής χαράς.

Με 13 ψήφους υπέρ, η Λίνκολν, η κατσίκα του καθηγητή των μαθηματικών στο δημοτικό σχολείο του χωριού, κέρδισε τον Σάμι τον σκύλο, που ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, διάρκειας ενός έτους, θα είναι η εκπρόσωπος του Φερ Χέιβεν στα σημαντικότερα γεγονότα του χωριού, όπως «η παρέλαση της Ημέρας των Πεσόντων, το Φεστιβάλ Μήλου, κ.α».

Δυστυχώς, το ποσό που συγκεντρώθηκε από την εκλογική αναμέτρηση για την παιδική χαρά, ήταν μόλις περίπου 100 δολάρια, ωστόσο αυτές οι εκλογές με υποψηφίους συμπαθέστατα ζωάκια ήταν, σύμφωνα με τον Γκάντερ, «ένας καλός τρόπος για να ενδιαφερθούν τα παιδιά για τη δημοκρατία».

«Η συμμετοχή (53 ψήφοι συνολικά) ήταν ισχνή, όμως όλο αυτό ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Αναμένουμε να είναι μεγαλύτερη του χρόνου» πρόσθεσε ο αξιωματούχος.