Φορτηγάκι παρέσυρε πεζούς στο Τορόντο

-
0

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα λευκό ημιφορτηγό τους παρέσυρε σε διασταύρωση, στα βόρεια προάστια του Τορόντο, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Η εφημερίδα Toronto Sun ανάρτησε στον ιστότοπό της τη φωτογραφία ενός άνδρα, ο οποίος  φέρεται να είναι ο οδηγός που συνελήφθη από την αστυνομία.

Οι αρχές της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά αρχικά είχαν αναφέρει ότι τραυματίστηκαν οκτώ έως δέκα άνθρωποι. Στη συνέχεια όμως ανακοίνωσαν ότι είναι ασαφές πόσα είναι τα θύματα, καθώς και πόσο σοβαρά είναι τα τραύματά τους.

Την ίδια ώρα, τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς, ενώ τουλάχιστον οκτώ ασθενοφόρα έφτασαν στο νοσοκομείο Σάνιμπρουκ, μεταφέροντας θύματα.

Μέχρι αυτήν την ώρα, παραμένει αδιευκρίνιστο αν πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια, ή για τροχαίο ατύχημα.

"Συνεχίζουμε να συλλέγουμε πληροφορίες και το συντομότερο δυνατό θα ενημερώσουμε τους Καναδούς", δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

«Είναι πολύ νωρίς να επιβεβαιώσουμε τον αριθμό των πεζών που παρασύρθηκαν ή την έκταση των τραυμάτων τους» έγραφε το μήνυμα που ανάρτησε η αστυνομία στο Twitter.

Μετά από αίτημα της αστυνομίας, διακόπηκε και η κυκλοφορία των συρμών στην γραμμή του μετρό που διέρχεται από το σημείο.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στα βόρεια της πόλης, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το κέντρο, όπου  συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7. Γύρω από το ξενοδοχείο πάντως,  όπου αναμενόταν να συναντηθούν οι υπουργοί για την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία, δεν παρατηρήθηκε κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή στα μέτρα ασφαλείας.