"Φωτιές" ανάβει στα κόμματα ο νόμος περί υιοθεσίας

-
26

Σήμερα αναμένεται η ψήφιση του νομοσχεδίου περί υιοθεσίας και αναδοχής.Το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στο άρθρο 8, που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στα περισσότερα κόμματα.

Κυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι βουλευτές έχουν διαφοροποιηθεί από την επίσημη γραμμή των κομμάτων τους. Υπέρ της επίμαχης διάταξης έχουν ταχθεί ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι, ενώ δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν ΑΝΕΛ, ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων.

Οι αλλαγές στις οποίες έχει προχωρήσει η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, φαίνεται ότι έπεισαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν εκφράσει διαφωνίες, ωστόσο κάποιοι, όπως ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και η Γεωργία Γεννιά, επιμένουν στην καταψήφιση της διάταξης.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ δήλωσε πως στηρίζει τη διάταξη. Διαφοροποιήσεις, υπάερχουν και στη ΝΔ, από τη Ντόρα Μπακογιάννη και άλλους που τάχθηκε υπέρ και στη ΔΗΣΥ που στηρίζει το άρθρο, με βουλευτές της όμως να επιμένουν στις επιφυλάξεις τους, μεταξύ τους ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.