Φουλ για την αξιολόγηση

-
3

Τα εργασιακά θέματα, τα επιδόματα και η Δημόσια Διοίκηση θα τεθούν σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων των κυβερνητικών στελεχών με τους επικεφαλής των θεσμών για τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι συναντήσεις θα αφορούν με την σειρά την Δημόσια Διοίκηση (11:00 - 12:00), την Διαχείριση Δημόσιων Οικονομικών (14:00 - 15:00), τα Χρηματοπιστωτικά (16:00-18:00) και τα Εργασιακά και θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας (18:00 - 19:00).

Οι επαφές θα συνεχιστούν το πρωί της Πέμπτης, έτσι ώστε να γίνει μία επισκόπηση των εκκρεμών ζητημάτων, πριν οι επικεφαλής των κλιμακίων αναχωρήσουν από την Αθήνα, για να επιστρέψουν μετά το Πάσχα, οπότε θα ανοίξει και η συζήτηση για την μεταμνημονιακή  εποχή.

Με στόχο την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης τον Μάιο, οι  συζητήσεις κυβέρνησης και θεσμών επικεντρώνονται σε αυτήν την φάση στον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Η τέταρτη αξιολόγηση περιλαμβάνει 88 προαπαιτούμενα, από τα οποία ως κρισιμότερα θεωρούνται τα δημοσιονομικά, η αναθεώρηση του «νόμου Κατσέλη», οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, η αναμόρφωση των αναπηρικών επιδομάτων και οι ιδιωτικοποιήσεις, κυρίως στον τομέα της ενέργειας.

Απώτερος στόχος είναι η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης τον Μάιο, προκειμένου τον Ιούνιο να κλείσουν όλα τα θάματα, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, για να ανοίξει οριστικά ο δρόμος της επιστροφής στις αγορές.