Οι ΗΠΑ προκαλούν την Σαουδική Αραβία να πλήξει το Ιράν;

-
29

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να διευρύνουν την περιφερειακή κρίση προκαλώντας την Σαουδική Αραβία, να πλήξει το Ιράν.

«Οι Αμερικανοί προσπαθούν να προκαλέσουν τη Σαουδική Αραβία κατά της Τεχεράνης. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μεγαλύτερη περιφερειακή κρίση να ωθήσουν τους μουσουλμάνους να πολεμήσουν εναντίον μουσουλμάνων», σημείωσε ο Χαμενεΐ. Κατά την Τεχεράνη, η συνεργασία ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ θα αποσταθεροποιήσει περαιτέρω τη Μέση Ανατολή.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος συνάντησε τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν στο Ριάντ δήλωσε χθες ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν βαθειά για τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες του Ιράν στη Μέση Ανατολή. «Τα σχόλια του Πομπέο για το Ιράν είναι αβάσιμα. Για όσο καιρό οι νόμιμες κυβερνήσεις χωρών της περιοχής χρειάζονται τη βοήθειά μας, το Ιράν θα παραμείνει σε αυτές τις χώρες», ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, φωτογραφίζοντας την Συρία.