ΗΑΕ: Χάρη στον Βρετανό φοιτητή "κατάσκοπο"

-
92

Tα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απένειμαν χάρη σε Βρετανό διδακτορικό φοιτητή, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κατηγορούμενος για κατασκοπεία, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα της οικογένειάς του, αφού όμως πρόβαλαν βίντεο στο οποίο φαίνεται να ομολογεί ότι είναι μέλος της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6.

Το βίντεο με την υποτιθέμενη ομολογία του προβλήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος του Μάθιου Χέτζες, του 31 ετών διδακτορικού φοιτητή του πανεπιστημίου του Ντάραμ, που καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε μια εξέλιξη την οποία η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι χαρακτήρισε “βαθιά απογοητευτική”.

Ο Χέτζις είχε συλληφθεί στις 5 Μαΐου έπειτα από επίσκεψη δύο εβδομάδων στη χώρα για τους σκοπούς της διατριβής του. Η Βρετανία, η οποία αρνείται ότι ο Χέτζες είναι κατάσκοπος, δήλωσε σήμερα ευγνώμων προς τα ΗΑΕ.

“Υπέροχη είδηση για τον Μάθιου Χέτζες. Παρότι δεν συμφωνούμε με τις κατηγορίες είμαστε ευγνώμονες προς την κυβέρνηση των ΗΑΕ επειδή επέλυσε γρήγορα το ζήτημα”, δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ Τζέρεμι Χαντ.