Κάλπες δίπλα στις μάχες στην Συρία

-
52

Άνοιξαν το πρωί οι κάλπες στις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από την κυβέρνηση Άσαντ για τις πρώτες δημοτικές εκλογές από το 2011, που ξεκίνησε ο εμφύλιος. Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίζουν μέχρι τις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) για να εκλέξουν τους δημοτικούς συμβούλους τους, την ώρα που η χώρα αυτή εξακολουθεί να βρίσκεται σε πόλεμο.

Περισσότεροι από 40.000 υποψήφιοι διεκδικούν 18.478 έδρες σε όλες τις επαρχίες, στα δύο τρίτα της χώρας που ανακατέλαβε ο Άσαντ με την βοήθεια ρωσικών δυνάμεων.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από εκλογικά τμήματα κοντά στη Δαμασκό, αλλά και από τις παραλιακές πόλεις Λαττάκεια και Ταρτούς της δυτικής Συρίας, οι οποίες είναι παραδοσιακά προπύργια του προέδρου Άσαντ.

Οι τελευταίες δημοτικές εκλογές στη Συρία είχαν διεξαχθεί τον Δεκέμβριο του 2011, έξι μήνες μετά την έναρξη του πολέμου. Το 2016 ο Άσαντ οργάνωσε βουλευτικές εκλογές, στα τμήματα της χώρας που βρίσκονταν υπό τον έλεγχό του, και προεδρικές εκλογές το 2014. Σε αυτές, ο πρόεδρος Άσαντ, ο οποίος διαδέχθηκε το 2000 τον πατέρα του, επανεξελέγη για μια επταετή προεδρική θητεία.