Καμμένος: Οι Πρέσπες ανατρέπουν την Συμφωνία της Γιάλτας

-
332
Πάνος Καμμένος: έξω από τη Βουλή, πίσω από την μπάρα, επιστροφή στις 'γαλάζιες' ρίζες(;) Νεφέλη Λυγερού

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε ξεκάθαροι. Καταψηφίζουμε την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, γιατί επικυρώνει την Συμφωνία στις  Πρέσπες, την οποία θεωρούμε προδοτική για τη χώρα και παραχώρηση του όρου Μακεδονία».

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε ότι το παράξενο είναι,  ότι κύριος υποστηρικτής της συγκεκριμένης συμφωνίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Βλέπω μαχόμενοι όλοι να στηρίζετε τη συμφωνία αυτή. Δεν σας προβληματίζει ότι η Συμφωνία αυτή οδηγεί στη δημιουργία της μεγαλύτερης βάσης στα Σκόπια αύριο και με την υπογραφή σας και με την ψήφο σας, αυτή η βάση θα φιλοξενήσει τα πυρηνικά του Ιντσιρλίκ, εντός των επομένων εννέα μηνών;» είπε ο Πάνος Καμμένος, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα υπογράφετε και εγκρίνετε την ίδρυση της μεγαλύτερης βάσης του ΝΑΤΟ στα Σκόπια» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ενώ διερωτήθηκε και που πήγαν «οι ευαισθησίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάλυση της δημοκρατίας στο κρατίδιο των Σκοπίων». Με την φράση του αυτή ο Πάνος Καμμένος σχολίασε τις διαδικασίε που ακολουθήθηκαν στην γειτονική χώρα, προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία από την Βουλή των Σκοπίων.

«Αυτή η Συμφωνία δεν φέρει καν την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπογραφή που απαιτείται για να είναι έγκυρη η συμφωνία από την άλλη πλευρά» συνέχισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, επιμένοντας ότι η Συμφωνία παραβιάζεται ακόμη και τώρα, με τις δημόσιες δηλώσεις εκείνων που την υπέγραψαν από την άλλη πλευρά. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «ανατρέπει ακόμα και την Συμφωνία της Γιάλτας και μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα δράματα, στο χώρο των Βαλκανίων στο μέλλον».

Παραλλήλως, σχολιάζοντας την στάση της ΝΔ, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι η θέση της είναι το erga omnes με γεωγραφικό προσδιορισμό,  «δηλαδή παράδοση του όρου Μακεδονία και το “Βόρεια Μακεδονία” δώρο στους Σκοπιανούς».

Επανέφερε τέλος τις αιτιάσεις για την αντισυνταγματικότητα της Κύρωσης του Πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ λέγοντας ότι η Ελλάδα εκχωρεί εθνική κυριαρχία, διότι, μετά την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, παύει η Ελλάδα να έχει κυρίαρχο δικαίωμα να ζητήσει, με βάση το άρθρο 5 του Καταστατικού του ΝΑΤΟ, συλλογική άμυνα έναντι όμορου κράτους.