Κοινοβουλευτική ντροπή θεωρεί η ΝΔ τα έξι "δεκανίκια" του ΣΥΡΙΖΑ

-
87

Κοινοβουλευτική ντροπή χωρίς προηγούμενο χαρακτηρίζει η ΝΔ τις εξελίξεις σχετικά με την προσχώρηση των έξι βουλευτών στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «συνταγματικά ανυπόστατο πληρεξούσιο».

«Τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους», υπογραμμίζει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι δεν θα επιτρέψει αυτό τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει ότι «η  κυβέρνηση κουρελού παραμένει κυβέρνηση μειοψηφίας» και προειδοποιεί «άπαντες ότι θα τίθενται διαρκώς και επώνυμα προ των ευθυνών τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η κοινοβουλευτική ντροπή που παρακολουθούμε δεν έχει προηγούμενο. Τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν ό,τι και να φέρει στη βουλή.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει αυτόν τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό. Το σημερινό πληρεξούσιο είναι συνταγματικά ανυπόστατο. Η κυβέρνηση κουρελού παραμένει κυβέρνηση μειοψηφίας και να ξέρουν άπαντες ότι θα τίθενται διαρκώς και επώνυμα προ των ευθυνών τους».