Κρυφές απειλές Τσαβούσογλου για το Αιγαίο

-
65

«Ό,τι συνέβη μέχρι την κρίση των Ιμίων, συνέβη. Καμία μετέπειτα κυβέρνηση δεν έχει ευθύνες. Δεν υπήρξε καμία νομική ή πρακτική μεταβολή (στο καθεστώς κανενός) σε κανένα νησί», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε ερωτήσεις σε επιτροπή της τουρκικής Βουλής σχετικά με το Αιγαίο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι το θέμα είναι τόσο ευαίσθητο που δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής συζήτησης και επισήμανε ότι οι διερευνητικές συνομιλίες ξεκίνησαν πριν από την κυβέρνηση του κόμματος του Ερντογάν.

«Ξεκίνησαν την εποχή του συγχωρεμένου Μπουλέντ Ετζεβίτ. Γιατί; Για το πώς θα διευθετηθούν με την Ελλάδα τα θέματα υφαλοκρηπίδας και χωρικών υδάτων τους. Αν θα τα λύσουμε με την Ελλάδα μέσω διπλωματίας ή αν θα πάμε στο δικαστήριο», είπε ο Τσαβούσογλου.

Το «καλό το άφησε ωστόσο για το τέλος, λέγοντας ότι για την σημερινή κυβέρνηση «υπάρχει και μια ακόμη επιλογή», χωρίς όμως να αναφέρει ποια είναι αυτή.

«Εάν η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση και το κράτος μας αξιολογήσει και εκείνη την επιλογή, θα πρόκειται για μια μονόπλευρη επιλογή. Αυτό είναι άλλο πράγμα», αρκέστηκε να πει.