Με φόντο πορείες για την Μακεδονία η τετραμερής στην Θεσσαλονίκη

-
102

Διαμαρτυρία για τη συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια έγινε το απόγευμα, στην περιοχή του αεροδρομίου στη Θεσσαλονίκη.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα για τη Μακεδονία, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία με σκοπό να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο, όπου διεξάγεται αυτή την ώρα η τετραμερής σύνοδος Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των ηγετών των άλλων τριών βαλκανικών κρατών.

Η διαδήλωση σταμάτησε σε μπλόκο των αστυνομικών δυνάμεων. Οι διαδηλωτές έμειναν στο σημείο έως τις 19:00 και στην συνέχεια επέστρεψαν στα αυτοκίνητά τους για να κινηθούν με αυτοκινητοπομπή προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ανακοίνωσαν μάλιστα ότι θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που αναμένεται να γίνει στις 8 μμ στο Λευκό Πύργο.

Όταν ωστόσο πέρασαν έξω από την κατάληψη «Σχολείο», στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, σημειώθηκαν αντεγκλήσεις με αντιεξουσιαστές και ακολούθησαν επεισόδια. Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και κάποια ώρα μετά τα πνεύματα ηρέμησαν.