Με την βούλα έκτακτου ΚΥΣΕΑ η αναβάθμιση των F16

-
31

Σε έκτακτη συνεδρίαση, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) αποφάσισε την αναβάθμιση των  αεροσκαφών F-16.

Η συνεδρίαση έγινε σε συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας και μέσα στο κλίμα σύγχυσης που δημιουργήθηκε σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα, με αφορμή το θέμα των δύο γαλλικών φρεγατών.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Μαξίμου «κατόπιν ενημέρωσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι η Αμερικανική πλευρά έχει καταρχήν αποδεχθεί την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση, που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας τα επόμενα έτη, το ΚΥΣΕΑ ομοφώνως ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών».

Το πρώτο σχόλιο Καμμένου

Σχολιάζοντας την απόφαση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, με ανάρτησή του στο twitter χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ως «μια μεγάλη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία».

«Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε ομόφωνα το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 σε VIPER μετά την αποδοχή κατ´ αρχήν από την Αμερικανική πλευρά του προγράμματος πληρωμών βάση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του ΥΕΘΑ. Μιά μεγάλη ημέρα για την ΠΑ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Πάιατ: Μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα

Την ομόφωνη έγκριση του ΚΥΣΕΑ για την αναβάθμιση 85 αεροσκαφών F-16 , χαιρετίζει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Πάιατ κάνει λόγο για μια μεγάλη ημέρα για τους συμμάχους μας, το ελληνικό υπουργείο Άμυνας και την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, καθώς η Ελλάδα προχωρά στην αναβάθμιση των F-16, μετά την επίσκεψη, τον περασμένο Οκτώβριο, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Λευκό Οίκο. Επίσης, συγχαίρει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και την ομάδα του