Μετά τον θόρυβο διευκρινήσεις από Εισαγγελία Αρείου Πάγου για Μάτι

-
65
Φωτογραφία Αρχείου.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου προχώρησε σε διευκρινήσεις μετά τον θόρυβο που ξέσπασε με αφορμή την παραγγελία της προς εισαγγελικές αρχές να αναμείνουν και την έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης για διοικητικό έλεγχο, πριν ολοκληρώσουν τη διαδικασία απόδοσης ευθυνών για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πριν λίγη ώρα υπήρξε η διευκρίνιση, ότι «η παραγγελία της Εισαγγελέως δεν είχε σκοπό να παγώσει τις έρευνες για τους υπευθύνους της φονικής πυρκαγιάς.

Στόχευε απλά να καταστεί γνωστό στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο που μετέχει προσωπικά των ερευνών, ότι υπάρχει και η έρευνα της Επιθεωρήτριας Μαρίας Παπασπύρου και να τη λάβει υπόψη του». Όποιος σκεφθεί «εδώ γελάμε», μάλλον τείνουμε να συμφωνήσουμε μαζί του…

Η Ξένη Δημητρίου επίσης, έστειλε σήμερα έγγραφο όπου ανακοινώνεται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, θα παραμείνει στη θέση του για να ολοκληρώσει την έρευνα που έχει αναλάβει. Η διευκρίνιση ήταν απαραίτητη καθώς ο κ. Ζαγοραίος θα αποχωρήσει από τη θέση στο τέλος του μήνα, και μέσω εκλογών έχει εκλεγεί ο αντικαταστάτης του.