Μητσοτάκης: Τσάμπα μάγκας ο Καμμένος, λαϊκιστής ο Τσίπρας

-
33

Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους χαρακτηρισμούς "τσάμπα μάγκας" και "λαϊκιστής" που του είχε αποδώσει μία εβδομάδα πριν ο πρωθυπουργός. Φαντάζομαι στη νέα έκδοση του Μπαμπινιώτη, δίπλα στη λέξη λαϊκιστής υπάρχει το όνομα του κ. Τσίπρα, είπε και πρόσθεσε ότι οι Έλληνες γνωρίζουν ποιος τους εξαπάτησε και ποιος  συνεχίζει και σήμερα να ψεύδεται.

Ο κ. Μητσοτάκη πρόσθεσε ότι τσάμπα μάγκας είναι ο Καμμένος γιατί είναι αυτός που λέει ότι δεν θα στηρίξει την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά εξακολουθεί να παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που θα φέρει τη συμφωνία, ενώ ανέφερε ότι η ΝΔ έκανε και πρόταση μομφής για το θέμα.

Η συμφωνία αυτή παράγει αποτελέσματα από την στιγμή της υπογραφής της, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, αναφέροντας ως παράδειγμα αυτά που λέει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός παντού για μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα. Επανέλαβε επίσης ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την συμφωνία και ότι αν μεσολαβήσουν εκλογές, δεν θα την κυρώσει την επόμενη μέρα.Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα ίδια έχει εξηγήσει και στο ΕΛΚ, επιμένοντας στους λόγους για τους οποίους δεν έπρεπε να αποδεχθεί ελληνική κυβέρνηση μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Τέλος σε ότι αφορά την θέση του για ενδεχόμενο δημοψήφισμα για το Μακεδονικό, ο κ. Μητσοτάκης είπε "προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν".