Μοίρασαν φυλλάδια για την «αυτονομία της Μακεδονίας» σε Φλώρινα και Σέρρες

-
810

Φυλλάδια που γράφουν «Αυτονομία της Μακεδονίας» μοίρασαν άγνωστοι σε χωριά της Βόρειας Ελλάδας, κυρίως στις Σέρρες και την Φλώρινα.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα φυλλάδια που διακινούν «ύποπτοι κύκλοι» γράφουν και «μπράκα Μακεντόνσκι», δηλαδή «αδέλφια Μακεδόνες».

Το «αυτονομία της Μακεδονίας» είναι στα ελληνικά με λάθος στο «της» που είναι με γιώτα αλλά και στα λατινικά, αλλά όχι στα κυριλλικά. Σύμφωνα με το thestival, ως συντάκτης υπογράφει το VMRO Οbedineta που είναι η «αριστερή» πτέρυγα του κόμματος Γκρουέφσκι.

«Eίναι αυτοί που δημιούργησαν στη εποχή του μεσοπολέμου το ευφυολόγημα των τριών ανυπάρκτων “Μακεδονιών”, την τεχνητή γλώσσα και τώρα θέλουν να δημιουργήσουν τεχνητή, φτιαχτή μειονότητα που περιλαμβάνει και την αυτονομία. Να αυτονομηθούν , δηλαδή να αποσχιστούν από την Ελλάδα», δηλώνει στο Star o Μιχάλης Χρυσανθακόπουλος, πρόεδρος Παμμακεδονικών Ενώσεων Αγώνα Ελλάδας-Αυστραλίας.

«Έχουν αποθρασυνθεί κάποιοι. Μοιράζουν φυλλάδια στα χωριά των Σερρών και όπως μαθαίνουμε στα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία μιλούν για αυτονόμηση της Μακεδονίας» επισημαίνει ο Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.