Μωρά, πόλεμος, σημαίες και Μπουλούτ

-
4
Μωρά, πόλεμος, σημαίες και Μπουλούτ

Δεν σταματά ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, ο Γιγίτ Μπουλούτ και κάθε τρεις και λίγο απειλεί και προκαλεί την Ελλάδα.Τώρα αποφάσισε ότι η Ελλάδα είναι "μωρό" και η Τουρκία ο ενήλικος που ντρέπεται να το χτυπήσει... Για μια ακόμη φορά ο Μπουλούτ, που φαίνεται πως έχει αναλάβει τη διεξαγωγή των ψυχολογικών επιχειρήσεων σε βάρος της Ελλάδας, αλλά και την προβολή του Ερντογάν στους Τούρκους εθνικιστές, επανήλθε με τον γνωστό του τρόπο να απειλήσει.

Με νέες του δηλώσεις, ισχυρίστηκε ότι οι Τούρκοι κατέβασαν σημαίες από βραχονησίδες στο Αιγαίο ενώ αναφερόμενος σε έναν πιθανό πόλεμο Τουρκίας Ελλάδας, είπε πως θα ήταν ντροπή για την Τουρκία να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα. "Θα ήταν σαν έναν ενήλικος να χτυπάει παιδί στην κούνια".

Για την υπόθεση με την σημαία στην βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς είπε ότι οι Τούρκοι δεν κατέβασαν μόνο μια σημαία όπως είπε ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ, αλλά κατέβασαν σε ένα βράδυ και άλλες σημαίες από ελληνικές βραχονησίδες. Υποστήριξε μάλιστα ότι σχετικά βίντεο στάλθηκαν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Φυσικά οι δηλώσεις Μπουλούτ δείχνουν μάλλον τον φόβο της Άγκυρας για τυχόν πολεμική εμπλοκή με την Ελλάδα, η οποία θα έχει στην καλύτερη περίπτωση απρόβλεπτες συνέπειες για την Τουρκία. Αυτό μάλλον φοβάται ο Μπουλούτ και ο ηγέτης του ο Ερντογάν καθώς η Τουρκία εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο. Και ναι μεν ένα ελεγχόμενο επεισόδιο με την Ελλάδα μπορεί να φανεί χρήσιμο, τυχόν κλιμάκωση όμως θα επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Και ο Ερντογάν θέλει να κερδίσει με κάθε τρόπο τις επικείμενες εκλογές που θα του δώσουν έκτακτες εξουσίες και θα τον καταστήσουν απόλυτο κυρίαρχο στην Τουρκία. Για αυτό άλλωστε συμμάχησε με τους Εθνικιστές του ΜΗΡ και θα κάνει ότι μπορεί να για να τους ευχαριστήσει επινοώντας ακόμα και υποστολή σημαιών που δεν έγινε. Ο Μπουλούτ είναι απλώς το φερέφωνό του και στην προκειμένη μάλλον κάνει δηλώσεις με στόχο το εσωτερικό ακροατήριο στην Τουρκία και όχι τόσο την Ελλάδα.