Μοσκοβισί: Εποπτεία για μεταρρυθμίσεις

-
1

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος». Αυτό δήλωσε ο Ευρωπαίος ε Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο Eurogroup στη Σόφια. Ο ίδιος ανέφερε ότι το σημερινό Eurogroup είναι σημαντικό για το ελληνικό ζήτημα, γιατί θα προετοιμάσει το έδαφος για τις συνολικές αποφάσεις που, αν όλα πάνε καλά, θα πρέπει να ληφθούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου στο Λουξεμβούργο.

Ο Μοσκοβισί μίλησε για τέσσερις βασικές παραμέτρους για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, λέγοντας πως υπάρχει καλήξ πρόοδος για ολοκλήρωση της δ' αξιολόγησης, αλλά αλλά μένει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει. Χαρακτήρισε πολύ θετικό το πρωτογενές πλεόνασμα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας η οποία, όπως είπε, έχει επανέλθει.

Ανέφερε επίσης ότι θα συζητηθεί ο σχεδιασμός της μεταμνημονιακής εποπτείας, ο οποίος, όπως είπε ο Π. Μοσκοβισί, θα πρέπει να διασφαλίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται, ενώ κομβικό σημείο είναι η στρατηγική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας που θα παρουσιάσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Εurogroup. Ανέφερε, τέλος, ότι θα υπάρξει συζήτηση για το χρέος.