Νέα μπλόκα αγροτών στην Εθνική, έβαλαν και τα Τέμπη στον σχεδιασμό τους

-
36

 

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους προχωρούν οι αγρότες, οι οποίοι σχεδιάζουν να αποκλείσουν σήμερα και τα Τέμπη, με μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας αναμένεται να κατευθυνθούν, το μεσημέρι του Σαββάτου, στις σήραγγες των Τεμπών με τρακτέρ και να κόψουν την χώρα στα δυο για μερικές ώρες. Την απόφαση έλαβε το μπλόκο της Νίκαιας, το οποίο αντιδρά στην άρνηση της κυβέρνησης για συνάντηση με κλιμάκιο υπουργών υπό τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων δεν αποκλείει την κάθοδο αγροτών στην Αθήνα, καθώς πληθαίνουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε πολλές περιοχές της χώρας. Έτσι, στην Καστοριά, θα κάνουν συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, έξω από το γραφείο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, στο Δερβένι αναμένεται να αποκλείσουν τον δρόμο, από τις 13:00 έως τις 14:00, κλείνοντας την είσοδο και έξοδο της Θεσσαλονίκης προς Καβάλα.

Στις 12:00 οι αγρότες έχουν προγραμματίσει να κλείσουν την Εθνική στο  ύψος των Μαλγάρων, ενώ την ίδια ώρα θα γίνει κινητοποίηση και στην  Κουλούρα Ημαθίας. Σε κλείσιμο δρόμων θα προχωρήσουν και οι αγρότες των Σερρών μετά τις 14:00 το μεσημέρι.

Τέλος, η Παναιτωλοακαρνανική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών καλεί σε αποκλεισμό της Ιονίας Οδού από τις 19:00 έως τα μεσάνυχτα, στο ύψος του κόμβου Μπάγια.